Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ "ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ξεδιπλώνονται αργά, αλλά σταθερά, όλες οι "ικανότητες" του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τον πολύ επιτυχημένο υπεύθυνο, για τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος Γεωργιάδη, που κατηγορείται για παιδεραστία, έως τις μεθοδεύσεις για να εκλέξει όλους τους συνέδρους στο μαϊμού συνέδριο του Απριλίου.
Άντε να πεις στην αρχή ότι έγινε λάθος, που τοποθέτησε ένας κατηγορούμενος, για παιδεραστία στην θέση του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού, αν και τέτοια λάθη ....
δεν συγχωρούνται από τα ΜΜΕ, που σε διαφορετική περίπτωση... θα σταύρωναν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Αλλά .. Μητσοτάκης είναι αυτός....το βούλωσαν και πέρασαν το θέμα σαν να μην συνέβαινε τίποτα.
Στην συνέχεια, ξεδιπλώθηκε άλλη αρετή του Κυριάκου, αυτή της πρόβλεψης.
Πολέμησε, όπως δεν έπρεπε, αφού πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα την κυβέρνηση, για τα λάθη της στο μεταναστευτικό, χωρίς ποτέ να ξεκαθαρίσει ποιες ήταν οι δικές του σκέψεις.
Τίποτε συγκεκριμένο.
Αοριστίες και στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό και σε όλα τα ζητήματα πολιτικής.
Άνευ ουσίας αφορισμοί και από κοινοβουλευτική παρουσία...πάτος.
Ποτέ δεν κατόρθωσε να κερδίσει τις εντυπώσεις, κατά κοινή ομολογία, ακόμα και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Από πολιτικό ένστικτο;

Τραγική η κατάσταση. Επιλέγει να γευματίσει με τον Σταύρο Ψυχάρη, τον υπεύθυνο για τα κτυπήματα κάτω από την μέση, με την περίφημη Ντόλυ, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.
Και σταδιακά, κάτι με τους αποκλεισμούς των Καραμανλικών, κάτι με τα γεύματα με στελέχη που κατηγορούνται για απόκρυψη στοιχείων πόθεν έσχες ..χάνει τους Καραμανλικούς.

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση, τοποθετώντας τον Κουμουτσάκο -τον πύραυλο της πολιτικής κατά τον Μουσσά- στην θέση του εκπρόσωπου τύπου...Φύλλο δεν κουνιέται.
Ούτε τώρα που ο Κουμουτσάκος, ακούγεται στις σχετικές κασέτες, να δέχεται συμβουλές και παρατηρήσεις από τον κατηγορούμενο, για το εκβιαστικό κύκλωμα δημοσιογράφο. Αντ' αυτού...τραβάνε και μια μήνυση... Ήμαρτον...

Στα ραδιοτηλεοπτικά;

Ούτε μύγα στον κόρφο των νεοδημοκρατών. Βλέπουν τον πρόεδρο τους, να στηρίζει τα διαπλεκόμενα, σε μια υπόθεση που το ξεκαθάρισμα και η θέσπιση κανόνων, αποτελούσε την σημαία της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας.
Και μάλιστα κι εδώ, χωρίς σαφείς θέσεις, εναλλακτικές προτάσεις κάτι βρε αδελφέ για τα μάτια του κόσμου.
Αντιπολιτευτικές κορώνες.. ίδιες και όμοιες με το χασμουρητό του Κυριάκου, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Από ίντριγκες; Άλλο τίποτα...
Δέκα μέλη της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, του στέλνουν επιστολή, καταγγέλοντας ότι καταστρατηγείται το καταστατικό του κόμματος και ότι όλες οι μεθοδεύσεις γίνονται για να εκλεγούν αυτοί που θέλει η ηγεσία.
Πρωτοφανής καταγγελία και συγκεκριμένη στοιχειοθετημένη δεν έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ, κι όμως....Σιωπή στα ΜΜΕ, που ταΐζουν τους νεοδημοκράτες κουτόχορτο (η επιστολή στο τέλος του κειμένου)..
Ανοίγματα; Έως και την Διαμαντοπούλου και όλους τους πιστούς του Σημίτη, σχεδιάζει ο Κυριάκος να φέρει στην Νέα Δημοκρατία.
Δεν πάει να ξεσηκώνονται οι νεοδημοκράτες, που βλέπουν ότι αυτό δεν είναι κόμμα, αλλά συνονθύλευμα γραφικών τύπων.

Τίποτα ο Κυριάκος δεν ιδρώνει το αυτί του...

Δημοσκοπικά;

Τα ΜΜΕ ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες ξεφτίλας. Δεν βγάζουν πλέον συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις, γιατί αυτό δεν συμφέρει. Οι αναλύσεις οδηγούν σε σαφή συμπεράσματα. Γι' αυτό και δεν υπάρχουν αναλύσεις. Όταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με την γνώμη μας.. τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα...
Τέσσερις λοιπόν δημοσκοπήσεις, γνωστών εταιριών, δείχνουν αμέσως μετά την εκλογή του, τον Κυριάκο με 9-13% μπροστά από τον Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα.

Δυο μήνες μετά, τρεις δημοσκοπήσεις τον δείχνουν 3,2-3,8* μπροστά.
Την ίδια χρονική περίοδο, ο Σύριζα τα έχει κάνει μαντάρα έχει να περάσει ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, να αντιμετωπίσεις μετανάστες, φορολογικά μέτρα κλπ.
Τα συμπεράσματα για την στατική τουλάχιστον πορεία του Κυριάκου, για κάθε σοβαρό άνθρωπο θα ήταν ότι δεν ...εμφανίζεται επιτυχημένος, με βάση αυτά τα αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα. Κι όμως...Δεν γράφουν τίποτα... Ή ολοκληρώνουν την ανάλυση τους, με τσιτάτα αστεία όπως "συνεχίζει να είναι μπροστά η Νέα Δημοκρατία"...

Όλες οι δυσοίωνες προβλέψεις και τα αριθμητικά δεδομένα, δεν αναλύονται.
Δεν υπάρχουν για τα ΜΜΕ.
Ούτε καν ο αναβρασμός που επικρατεί μεταξύ των τάσεων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι Σαμαρικοί έχουν ανοίξει πόλεμο, οι δεξιοί ψάχνονται, οι Καραμανλικοί είναι από καιρό φευγάτοι.
Με αυτά κι εκείνα, η Νέα Δημοκρατία πορεύεται με υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους η κυβέρνηση...φυσικά δεν πέφτει (είναι αστείο να πιστεύει κανείς, ότι ο Κυριάκος θέλει να αντικαταστήσει τον Τσίπρα για να αντιμετωπίσει τον όλεθρο) η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τον δρόμο της σύγκρουσης, χωρίς κανείς ευφυής να την προειδοποιεί, ότι έτσι θα κουράσει τον κόσμο και ο χορός καλά κρατεί για την πλήρη διάλυση της παράταξης.


Πρόβλεψη; Εάν αφήσουμε στην άκρη τα πανηγύρια των.... πανηγυριωτών νεοδημοκρατών του συνεδρίου και τα απίθανα πρωτότυπα ...χαμόγελα του Κυριάκου,κοιτάξτε τι θα γίνει μετά το συνέδριο....


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Επιστολή στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν 10 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, καταγγέλλοντας ότι...


δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αλλοίωσης της σύνθεσης του Συνεδρίου, ζητώντας προς τούτο την παρέμβαση του ίδιου του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, «για την αποκατάσταση της εσωκομματικής δημοκρατίας και την πιστή τήρηση της καταστατικής διαδικασίας».

Οι 10 κάνουν λόγο για καταστρατήγηση του καταστατικού με αποτέλεσμα να να εκλέγονται 1.819 σύνεδροι από τον γενικό πίνακα των ΝΟΔΕ, αντί του ορθού των 1.016 συνέδρων. Όπως σημειώνουν, στη Β’ Αθηνών έπρεπε να εκλέγονται 136 και θα εκλεγούν 680 σύνεδροι, στην Α’ Αθηνών θα έπρεπε να εκλεγούν 46 και εκλέγονται 92 σύνεδροι, στην Α’ Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να εκλεγούν 52 και εκλέγονται 156 σύνεδροι, στο υπόλοιπο Αττικής θα έπρεπε να εκλεγούν 49 και εκλέγονται 147 σύνεδροι και, συνολικά, 803 επιπλέον σύνεδροι.

Στην ίδια επιστολή, γίνεται λόγος για παράνομη διαγραφή μελών, αποκλεισμός νέων μελών, τη στιγμή που κατά τη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού ήταν δυνατή η εγγραφή μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά και για σοβαρά λάθη στους καταλόγους που έχουν ήδη αποσταλεί προς τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου