Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ… ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΜΗ ΥΠΑΚΟΥΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ.






Μία ομάδα στελεχών που φυσικά μιλούν εξ ονόματος του πρωθυπουργού, αντιμετώπισαν σε αρκετές συναθροίσεις εκπροσώπoυς υπουργείων, οργανισμών, κρατικών και μη, όσον αφορά τις διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η γραμμή ήταν σαφέστατη: Δεν δίνεται διαφήμιση, ούτε στον τάδε, ούτε στον δείνα, ούτε σε κανέναν από εκείνους που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Μάλιστα χαρακτηριστικά στις συναθροίσεις, αναφέρθηκε-ως παράδειγμα-συγκεκριμένος εκδότης του χώρου του Σύριζα, του οποίου το έντυπο «ανακατεύεται όταν το διαβάζει ο Κυριάκος»…
Πολλοί πρωθυπουργοί, μέχρι σήμερα….ανακατεύονταν όταν διάβαζαν την κριτική που τους ασκούσαν ορισμένα μέσα, ου δεις όμως σκέφθηκε να μην δώσει διαφήμιση…
ή έστω μικρότερη απ' αυτήν που έπαιρναν. Κυρίως διότι, οι αρχές βάσει των οποίων δίνεται η διαφήμιση, θα πρέπει να είναι η αναγνωσιμότητα, η επισκεψιμότητα (άνευ …ρομπότ) και η τηλεθέαση και όχι εάν ο εκδότης, έγραψε ότι δεν του άρεσε το συνολάκι της συζύγου του πρωθυπουργού.
Η ουσία της υποθέσεως δεν είναι μόνον το γεγονός ότι για πρώτη φορά αποκλείονται από την διαφήμιση μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά ότι οι …συμβουλές δόθηκαν και σε μέσα που δεν είναι κρατικά. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση πιέζει και τα ιδιωτικά συμφέροντα να συμβαδίσουν με τα συμφέροντά της.
Διαφορετική άποψη έχουν ακόμα και υπουργοί της κυβέρνησης, για τον τρόπο που χειρίζεται η ομάδα αυτή των στελεχών το μείζον αυτό θέμα. Ωστόσο όπως αφήνουν να εννοηθεί…ελέγχονται και οι ίδιοι για το που θα δώσουν διαφήμιση, όπως οι πρόεδροι των οργανισμών…
Καθίσταται πλέον δύσκολο να επιζήσει ένα μέσο χωρίς διαφήμιση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα τοπίο, ίδιο και όμοιο με εκείνο των εντύπων μέσων, που εκδότες οικονομικοί παράγοντες κάνουν ό,τι γουστάρουν, διακινούν τον τύπο, δίνουν γραμμή, γράφουν ό,τι ανακρίβεια και υπερβολή επιθυμούν, αποκρύπτουν γεγονότα και διαμορφώνουν κλίμα υπέρ της κυβέρνησης. Το θέμα είναι πόσο ακόμα θα το κάνουν, αφού κι αυτοί κοιτούν τα συμφέροντά τους κι όταν διαπιστώσουν ότι οι προσταγές τους δεν γίνονται δεκτές, τότε είναι σίγουρο ότι θα ρίξουν τα φαρμακερά τους βέλη…υπηρετώντας την αλήθεια φυσικά. Ήδη το έχουν ξεκινήσει….
Θα πρέπει δηλαδή το πόπολο να παρακαλά να μην γίνονται δεκτά τα αιτήματα των οικονομικών παραγόντων εκδοτών, μήπως….και διαβάσει καμμία αλήθεια.
Εκείνο που κάνει εντύπωση, είναι πως και στο διαδίκτυο ακολουθεί η κυβέρνηση την ίδια τακτική. Ανύπαρκτες ιστοσελίδες, θα ενισχυθούν ήη ενισχύονται, για να διαμορφώσουν και εκεί το δικό τους δίχτυ προστασίας για την κυβέρνηση.
Η όλη προσπάθεια σαφώς και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια την ίδια την Δημοκρατία. Μονόπλευρη αναγκαστικά ενημέρωση, προπαγάνδα με το άσπρο-μαύρο και φυσικά ούτε λέξη, για λάθη, παραλείψεις, ανόητες αποφάσεις και πολιτικές αντιδράσεις. Όταν η γνώμη μας δεν συμφωνει με τα γεγονότα, τόσο το χειρότερο για τα ..γεγονότα.
Αν αυτό εννοεί κανονικότητα, η κυβέρνηση, τότε κάποιοι πρέπει να αντιδράσουν. Ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου