Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ «ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ»ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ





Το ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό τον Προκόπη Παυλόπουλο, το γνωρίζουν έως και οι πέτρες. Άλλωστε ήταν ο μοναδικός, που δεν ψήφισε την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, εκμεταλλευόμενος απόλυτα το γεγονός ότι δεν ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.
Την οποία όμως…πειθαρχία και εξαναγκασμό, επιβάλλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στους δικούς του βουλευτές, για να ψηφίσουν πρόσωπο που είχε σταθεί διαχρονικά, εναντίον των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, τόσο του Κώστα Καραμανλή, όσο και του πατρός του ...σημερινού πρωθυπουργου Κων. Μητσοτάκη. Τώρα θα μου πείτε, εδώ ο Κυριάκος στηρίχθηκε για να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στις ψήφους του πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, που έριξε την κυβέρνηση του πατρός του, στην κομματική πειθαρχία θα κολλήσει;

Στην «Εστία» του περασμένου Σαββάτου, διαβάσαμε: «O Kυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την ψήφιση του εκλογικού νόμου, προκειμένου να εκβιάσει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με διπλές εκλογές, με απώτερο στόχο να επιβάλλει κεντροαριστερό εκσυγχρονιστή υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα υπηρετήσει το ιδεολόγημα της παραπομπής, όλων των διαφορών στην Χάγη κατ' απαίτηση των ΗΠΑ».
Μα σοβαρά πιστεύουν οι καλοί συνάδελφοι, ότι θα υπάρξει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που θα σεβαστεί την ιδεολογία του και την πίστη του στα εθνικά ιδεώδη και θα πει όχι στις μεθοδεύσεις ή στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη; Δεν θα υπάρξει oύτε ένας βουλευτής, να μην ψηφίσει έναν εκ των: Bενιζέλου, Σημίτη, Διαμαντοπούλου, Αλεβιζάτου, Δαμανάκη και λοιπές φιγούρες της κεντροαριστεράς.
Απλώς ο Μητσοτάκης, θέλει να είναι σίγουρος ότι δεν θα προκύψουν ούτε καν…προφορικές, λεκτικές διαφοροποιήσεις, από τους βουλευτές του, που είναι πειθήνια όργανα των εντολών του.
Και φυσικά οι βουλευτές του, δεν σκέπτονται ότι η επιλογή ενός τέτοιου προσώπου, από τον συγκεκριμένο χώρο, προοιωνίζει -όπως πολύ σωστά επισημαίνει η Εστία- ότι όλα θα ξεπουληθούν, στο όνομα μιας συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και των δήθεν ισορροπιών, που θα προκύψουν από την προσφυγή στην Χάγη.
Δυστυχώς αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων που καμία σχέση δεν έχει με την ιστορική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και δυστυχώς θα πρέπει να υποστεί πολλά ο τόπος μας ακόμα, για να το κατανοήσουν οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι.-

1 σχόλιο: